Businessman pointing his finger at you isolated on white background

GEEF JE DIRECT OP ALS VRIJWILLIGER

Heb jij wat nodig is om mee te draaien als vrijwilliger tijdens Huttendorp? Top! Stuur dan al je gegevens naar ons toe, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Wat ga je precies doen?

Als vrijwilliger bij Huttendorp bouw je samen met de andere vrijwilligers een week op voor de kinderen om nooit te vergeten. Dit opbouwen begint op de zaterdag en de zondag. Alle voorbereidende klussen worden dan uitgevoerd zoals het schilderen van de wijkborden, het opzetten van de knutsel en slaaptenten, het opzetten van het zwembad, het inrichten van de kantine en het bouwen van de wijkhutten. ’s Avonds staan er een aantal activiteiten op het programma om elkaar beter te leren kennen.

Op zondag krijg je te horen in welke wijk je wordt geplaatst. Wanneer de kinderen aanwezig zijn ben jij samen met een aantal andere vrijwilligers verantwoordelijk voor die wijk. De rest van de week zul je de kinderen begeleiden met timmeren, watergevechten houden, spelletjes doen, schminken en geschminkt worden, zwemmen en bakken.

Op donderdag avond blijven de kinderen vanaf groep 6 slapen. Jij kan dan meedoen aan het nachtspel door het park, spelletjes doen bij het kampvuur of je gaat bij de nachtploeg om te surveilleren. Vrijdag zul je moe maar voldaan genieten van de mooie fik en zaterdag help je mee de laatste spullen op te ruimen.

Wij zijn op zoek naar jou!

Wij zijn een groep enthousiaste vrijwilligers die al jaren op Huttendorp en andere vrijwilligers-evenementen in de regio meedraaien.

Onze vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar oud zijn om bij ons mee te kunnen doen en komen vaak door bestaande vrijwilligers bij ons terecht.

Iedereen past bij ons in de groep!

Binnen Huttendorp is er sprake van een grote diversiteit aan vrijwilligers. Zo is onze jongste vrijwilliger 18 en onze oudste vrijwilliger 70. Deze diversiteit zie je tevens terug in wat onze vrijwilligers verder nog doen. Zo hebben we namelijk basis-  en middelbare schoolleraren, it-ers, zorgmedewerkers, pedagogen, sociaal pedagogisch hulpverleners, mensen met onder andere kennis van EHBO, techniek, organiserend vermogen, sport en animatie in onze groep.

Elk jaar komen er nieuwe vrijwilligers bij, waarvan de meeste jaren blijven hangen. Een super gezellige groep dus!

De grote verscheidenheid aan vrijwilligers werkt tweeledig: aan de ene kant vinden de kinderen altijd iemand waarbij ze zich gemakkelijk voelen, waardoor ze zich op hun plek voelen en vrijer kunnen spelen. Aan de andere kant is het voor de beginnende vrijwilliger gemakkelijker om met iemand buiten zijn eigen comfort-zone contact te kunnen leggen en zich zo ook te kunnen ontwikkelen. Onze ervaring is dat de kinderen zich na deze week de vrijwilligers nog jaren later herkennen en dat we enthousiast worden begroet.

Hard werken, maar wel gezellig!

We zijn een bonte verzameling van vrijwilligers en we zijn een hechte en gezellige groep die meerdere malen per jaar bij elkaar komt om bij te praten. De ene keer georganiseerd, de andere keren spontaan in het uitgaansleven. De vrijwilligersgroep van Huttendorp is een ontzettend leuke, gezellige en hechte groep waar iedere enthousiasteling tussen past!

We zouden de ervaringen die we de afgelopen jaren hebben opgedaan voor geen goud gemist willen hebben en we hebben er alle vertrouwen in dat we de komende jaren nog meer fantastische ervaring gaan opbouwen met vele nieuwe gezichten. Ben jij sociaal, een aanpakker, goed met kinderen en hou je van een feestje? Sluit je dan bij ons aan!

Wist je dat!
Het doen van vrijwilligerswerk goed op je CV staat en het je kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Je toont namelijk aan dat je maatschappelijk betrokken bent en te allen tijde het beste uit jezelf wilt halen. Niet alleen leuk om te doen dus, maar ook praktisch!